Stageband met Ben van Gelder in Huize Maas.

Zou het dan toch kunnen? Een vast podium voor semiprofessionele Big Band waar ze op gezette tijden (ultieme doel 1 keer per maand) een concert geven met een aansprekende solist met uitdagend en eigentijds repertoire. En dat allemaal in Groningen? Lange tijd heb ik gedacht dat het bij een droom zou blijven. Allereerst heb je een heel goede Big Band nodig, met muzikanten die als een soort missionaris tegen alle (financiële) tegenslagen in “het woord” blijven verkondigen. Die Big Band is er nu, nl de Stageband. Gepassioneerd wordt daar iedere week op Dinsdagavond mee gerepeteerd op hoog niveau. Maar dat is pas voorwaarde nummer 1. Ook belangrijk is een mooie en aansprekende entourage. Huize Maas overtrof gisteravond mijn verwachtingen in dat opzicht. Midden in de Stad Groningen, niet te groot niet te klein en heel gezellig. Maar de belangrijkste voorwaarde voor het realiseren van eerder genoemde droom is een (vast) betalend publiek, dat door haar aanwezigheid de kosten van zo’n avond compenseert. Natuurlijk kost een aansprekende top-solist geld. Gister viel alles op zijn plaats. Met een volle zaal een prachtige solist en aansprekend (veelal door de band gearrangeerd origineel) repertoire in een zaal die verrassend goed klonk, voltrok zich een klein wondertje. Dromen kwamen uit. Eerlijk is eerlijk, we speelde niet het beste concert aller tijden met de Stageband, maar het perspectief dat is geschapen is zeer hoopgevend. Laten we hopen dat we kunnen blijven rekenen op zo’n mooi publiek als gisteravond, waardoor het voor ons makkelijker wordt onze (financiële) nek uit te steken.

1 reactie op “Stageband met Ben van Gelder in Huize Maas.”

  1. He Marco,

    Leuke stukken schrijf jij. Mooi dat er toch nog ruimte is voor dromen in Groningen. Laten we hopen dat het zo blijft 😉

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top