Groot succes

Een dag na het laatste concert van de reeks van 4, zitten we nog steeds een beetje op de wolken. Wat een heerlijk paasweekend hebben wij gehad. Wat hebben we genoten van de prachtige theaters, het publiek en van elkaar. De Hållsta Suite heeft veel indruk gemaakt.

Zondag gaan we de hele dag de studio in om, met de concertreeks nog vers in ons geheugen, vast te leggen wat we de afgelopen 10 weken hebben opgebouwd. Hopelijk kunnen we tijdens die sessie net zo vrij spelen als we dit weekend hebben gedaan.

Het was goed te merken dat de muzikanten zich de Suite helemaal eigen hadden gemaakt. Met verrassend weinig vergissingen hebben we de steeds heerlijk gespeeld. Dat is zo fijn, dat je weet dat je het stuk beheerst, en dat je je dus kan concentreren op de klank, samenspel, zuiverheid en diepgang.

En nu komt het moeilijkste. Want we willen natuurlijk meer. Eigenlijk moet het paasweekend traditioneel van het Stageband Jazz Orchestra worden. We moeten dus het publiek aan ons binden. De 200 gasten die we dit weekend hebben mogen ontvangen moeten de basis zijn voor de nieuwe productie van volgend jaar.

Hopelijk voelt ons publiek ook dat wederzijdse commitment. Met vaste jazzliefhebbers als onderpand, zijn wij in staat om een prachtige traditie op te bouwen. Met hopelijk een prachtige serie aan composities, met steeds een innovatieve aanvliegroute.

Als het gaat om verstilling, contemplatie en diepgang, dan zijn wij nu al en straks nog meer, het wereldse alternatief voor alle passies die er met pasen overal worden uitgevoerd. We weten dat veel mensen de moeite nemen om naar muziek te luisteren die dagen, dat bewijzen de volle kerken wel. Als we 10% van die mensen, die muziekliefhebbers, kunnen verleiden ook eens een andere stijl van muziekbeleving te ervaren, dan hebben we een geweldige toekomst.

Daarom de oproep aan onze gasten van afgelopen weekend. Schrijf een recensie van hetgeen je hebt beleeft. Dus over de Hållsta Suite. Jouw verhaal nemen we mee naar de volgende editie. Hoe meer recensies, hoe blijer we zijn. Voel je verbonden met ons. Het mag lang zijn het mag kort zijn. We zijn blij met alles, en lezen alles natuurlijk.

De beste recensent krijgt, als die klaar is, de DVD van de Suite gratis. Ook leden van de Stageband en Treats mogen meedoen. De uitslag zal via deze weg bekend worden gemaakt. Je recentie moet voor 1 mei binnen zijn. Druk op “Geef Een Reactie” en schrijf!! Het wordt gewaardeerd.

5 reacties op “Groot succes”

 1. Jeanette Croezen

  Als groot jazz- en bigbandliefhebber was ik meteen bij de aankondiging geïntrigeerd. Een jazzsuite, ik kon me er niet echt een voorstelling van maken, maar wist wel dat ik daar bij moest zijn.

  En wat een belevenis! Ik werd meegezogen in de muziek, voelde me onderdeel van een emotionele reis, waarbij ik me zeer welkom voelde. Van meditatieve rust en prachtige harmonieën naar swingende hoogtepunten. Afwisselend, soms met een kwinkslag en fantastisch strak gespeeld en gezongen.

  Het einde was er ineens, maar loslaten ging niet zomaar. Ik moest me echt losrukken en het zoemde nog uren na. De Hållsta Suite heeft inderdaad indruk gemaakt. Ik ben ook blij dat deze op CD komt, want de suite vraagt erom vaker beluisterd te worden.

 2. Een heel persoonlijk nummer, met echte Marco kwinkslagen. Prachtige beelden, en een podium vol prachtige muzikanten. En precies op het moment dat ik dacht: “oh ja, even weer naar mooi Zweden kijken”, zag ik Labradoodle huppelen! Timing!

  Dank voor een muzikaal-kijkje-uit-jouw-leven het vloog voorbij!

 3. Andries Bellemolen

  Het komt niet vaak voor dat ik het gevoel heb iets mee te maken wat werkelijk nieuw is. Vol nieuwsgierigheid en wantrouwen zat ik er klaar voor afgelopen vrijdag in Podium Zuidhaege Assen. Een jazzsuite? Kom maar op. Het leek te beginnen als een gewoon swingend Big Band nummer, maar voor ik het wist werd ik meegevoerd met een verhaal. De toegevoegde sneeuwbeelden maakte het geheel nog betoverender. Inderdaad meditatief, wat een belevenis. Voor ik het wist was het weer voorbij. Dit is een nieuw concept. Wat mij betreft mogen jullie hier nog jaren mee doorgaan. Prachtig.

 4. Mariëtte Ophof

  Een bijzondere ervaring om zo lang onafgebroken naar jazz te luisteren. Daarbij de beelden van het verstilde winterse landschap. Een vriendin noemde het meditatieve muziek. En dat was het. Het was indrukwekkend en het was prachtig…

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top