Bands

In bijna 40 jaar heb ik in talloze veel te veel om te benoemen bands gespeeld. Een paar waren heel belangrijk en zijn dat nu nog. Die staan hieronder kort beschreven. Voor meer info staat er een link bij de meeste bands waar deze info kan worden verkregen.

Stockholm Tivoli is het vlaggenschip van al mijn bands. Opgericht met Anne-Lie Persson in 2011 om alle bruiloften, feesten, bedrijfsfestivals enz. op een professionele wijze te kunnen accommoderen. Door jarenlange ervaring met allerlei hapssnap bandjes tijdens bruiloften en grotere feesten vonden we het tijd worden om het zelf beter te gaan regelen. Professioneel contact met de klant, uitstekende voorbereiding, multi-flexibel en vooral gewoon heel erg goed. Door de uitstekende professionals die met ons samenwerken kunnen we zo goed als alles aanbieden aan de klant. En de klant bepaald in hoge mate de samenstelling van de band. Trio?, Sextet? of zelfs een Nonet? Wat past het best bij uw entourage, bij uw verwachtingen en bij uw budget.

Stockholm Tivoli is een groot succes gebleken met ondertussen honderden optredens met alleen maar tevreden klanten. Onze klanten weten ons te vinden en komen ook vaak terug bij ons. Over de hele breedte krijgen we complimenten, met name als het gaat om het aanpassen van de muziek tijdens de feesten. Wij proberen tijdens het feest te "lezen" wat er van ons wordt verwacht en dat wordt zeer gewaardeerd.

Stockholm Lounge Unit is het instrumentale broertje van Stockholm Tivoli. Opzet is precies hetzelfde. Klantvriendelijk, flexibel en professioneel. Er is een grote behoefte aan instrumentale livemuziek omdat het minder aanwezig is dan vocale muziek. Lounge Unit is dan ook meer gericht op achtergrondmuziek. Hoewel we met Stockholm Tivoli ook uitstekend een hele avond op de achtergrond kunnen opereren, is het voor Stockholm Lounge Unit echt onze "core business". Jazzy muziek, Latin maar ook recente popliedjes. Speciaal voor deze akoestische setting gearrangeerd. Ook een combinatie tussen Stockholm Tivoli en Stockholm Lounge Unit is populair. Eerst de achtergrond van Lounge Unit b.v. tijdens een diner, om daarna verder te gaan als feestband Tivoli tijdens het grote feest op het hoofdpodium. Alles kan, dat maakt het zo goed.

Al sinds 2004 ben ik bandleider van Big Band Want2Swing uit Assen. Vlak na de oprichting van de band werd ik gebeld of ik er wat voor voelde de band te gaan leiden. Ik zag een mooie kans om mijn schrijverij te combineren met het bandleiderschap. Gaandeweg hebben we de band getransformeerd van all round Big Band naar pop, soul en funk. Inmiddels kan niemand meer om de kwaliteit van onze Big Band heen. Als het gaat om nieuwe media zijn we met Want2Swing koploper. Heel veel video verschijnt op vele platforms. Wij vinden optredens te gek om te doen, maar realiseren ons dat ons bereik groter is als we ook via nieuwe media met ons publiek communiceren. Bovendien is het veel minder vluchtig. Voor deze Big Band schrijf ik bijna alle arrangementen, dat zijn er ondertussen vele honderden.

Stageband Jazz Orchestra speelt al een lange tijd een grote rol in mijn leven. Al in 1986 zat ik in de Stageband, toen nog o.l.v. Sib Bakker. In 1992 verliet ik de Stageband, omdat ik heel veel speelde met andere bands o.a. de in die tijd betere New Metronome Big Band. In 2011 keerde ik terug vooral om jazz contrabas te spelen op hoog niveau. We wonnen met Stageband Jazz Orchestra allerlei landelijke prijzen. De laatste jaren bemoei ik me meer en meer met de organisatie in de artistieke leiding. Ik schreef 3 lange jazzsuites voor de band, en nam die op om het uit te brengen op CD.

Scroll naar top