Arrangeren

Ik ben begonnen met arrangeren toen ik examen deed aan het Prins Claus Conservatorium hoofdvakken Basgitaar en Contrabas (1993). Ik had gekozen voor een bepaald repertoire, maar van lang niet alles waren goede arrangementen te vinden. Dus moest ikzelf aan de bak. Het ging met name om het transcriberen (uitschrijven van wat je hoort) van Tower Of Power liedjes. Moeilijk maar heel erg leuk. Ik had de smaak te pakken en ik ging door met een jazzseptet Flat 7. Ik schreef een album vol muziek (Survive Another Day) en besloot de 2-jarige post-HBO studie arrangeren/componeren te volgen aan het PCC. Voor mijn eindexamen (8,5) schreef ik mijn eerste jazzsuite, dit keer voor nonet bezetting. Life Of A Day verscheen later ook op CD. Toen al werkte ik veel in opdracht de meest uiteenlopen arrangementen voor alle bezettingen.

Eigen Projecten

Net als met het spelen van een instrument begin je met arrangeren vanuit een passie. De wil om iets te maken wat er nog niet is. De noodzaak om muziek te schrijven omdat anders de ideeƫn niet kunnen worden uitgevoerd. Naast al mijn commerciƫle schrijverij vind ik het erg leuk en leerzaam om ook vanuit innovatie en nieuwsgierigheid op eigen passie muziek te schrijven. Of dat nou Big Band Arrangementen zijn, of Soul Vaccination Arrangementen voor een funky blazers sextet. Jazz of pop alles is leuk en prettig om te schrijven. In de loop der jaren heb ik meer dan 1000 arrangementen geschreven. Meer dan 20 CD's met eigen werk uitgebracht. Van avondvullende jazzsuite voor Big Band & Vocalgroup tot een compilatie voor een "All Bass" band. Van Brassband tot Symphony Orkest. Van Fanfare tot Feestband.

In Opdracht

Er is veel behoefte aan geschreven muziek. Voor tal van projecten, festivals en evenementen is muziek nodig die nog niet is uitgeschreven en daardoor door veel musici niet te spelen. Mijn specialiteit is het uitschrijven van muziek voor speciale combinaties. Heb je een bandje met 4 blazers? Dan heb je muziek nodig. Noordpool Orkest en een artiest? Daar is muziek voor nodig. Noord Nederlands Orkest met regionale of landelijke artiesten? Johan Willem Friso Kapel met een project voor MKB Noord Nederland? Stageband Jazz Orchestra met Izaline Calister? Ik schrijf het allemaal. Stuur me een youtube link en de bandbezetting en ik maak een arrangement. Moet het precies zo klinken als het origineel? Prima. Juist een twist er aan? Ook prima. Ik doe het graag, professioneel en snel. Bladmuziek nodig? Neem contact met me op. Het is snel geregeld.

Scroll naar top