Jazztrio Jazzcentrale

Tja, de markt is wispelturig. Iedereen lijkt te denken dat je muziek kan krijgen voor heel weinig geld. Omdat de meeste mensen niet vaak feesten geven met livemuziek, kennen veel mensen ook niet de kwaliteiten van professionals. Het verschil tussen een professionele groep en liefhebbers is enorm. Dat horen we vaak genoeg. Natuurlijk zit dat in het speelniveau, maar er komt nog veel meer bij kijken.

“Omgang met de klant, representatieve kleding, op tijd zijn en niet de hele zaal op zijn kop zetten met bouwen en soundchecken, op het juiste volume spelen, speelplezier, het juiste en flexibel repertoire, inspelen op de loop van het feest, liedjes begeleiden, professioneel geluid en licht enz”

Het grappige is, dat er heel veel bandjes zijn, maar maar weinig echt goede professionele muzikanten. Muzikanten met veel inhoud, ervaring, werklust en enthousiasme.

Kars Veling van de Jazzcentrale heeft het begrepen, hij zet per jaar zo’n 300 jazzbandjes weg tijdens de meest prestigieuze feesten en recepties. Dan kan je gewoon geen risico lopen. Hij kiest altijd uit die kleine groep goede muzikanten. De professionals. En daarom is hij ook zo succesvol, want je merkt pas goed het verschil, als je ziet dat je evenement echt in waarde vermeerdert door ambitieus entertainment.

Afgelopen donderdag speelden we tijdens het 12,5 jarig jubileum van ICT bedrijf Quintor in Groningen. Een zeer succesvol jong bedrijf, met een prachtig pand midden in de stad. Hoewel de locatie niet bepaald geluidsvriendelijk is, hebben we toch een mooie bijdrage kunnen leveren aan de sfeervolle “jonge” ambiance.

Scroll naar top