Big Band Formule als flexibel muzikaal concept

Ik ben deze maanden zo enorm veel met Big Band bezig, dat het wel lijkt alsof deze orkestsamenstelling bezig is aan een revival. Ik weet niet of dat zo is, wat wel zo is, is dat de afgelopen maanden weer is gebleken hoe multi inzetbaar en flexibel de Big Band samenstelling is. Ga maar na: Het Punkn Jazz Orchestra met zijn grunge repertoire, met zijn prachtige sferische benadering van een heel specifiek aspect van de ruigere popmuziek. (CD presentatie debuut CD 17 Maart in EM). Dan ben ik met Want2swing natuurlijk bezig met onze maandelijkse serie Funking Up Populair Songs (FUPS), waarbij we huidige tophits, helemaal in ons eigen jasje duwen. Waardoor je verrassende funky sounds uit de Big Band haalt. Het concert met Frits Landesbergen met de Stageband Jazzorchestra, waar het orkest klonk als een topjazz orkest uit de jaren 60. Dit weekend begeleiden we toneelgroep E Poi in een spectaculair muziektheater. Zes zo goed als uitverkochte voorstellingen, waarbij Want2swing echt als begeleidingsorkest is ingezet. Met prachtige melodieuze arrangementen van Tony Hoyting, waarbij de band echt klinkt als musicalorkest, met veel extra instrumenten in de percussie en drums, maar ook in de saxsectie. En, het meest ultieme, de Stageband Jazz Orchestra met een bijna symphonische benadering alle uithoeken en klankjes van de Big Band samenstelling opzoekt. Met alle soorten van dempers, klarinetten, basklarinet, fluiten enz. En sat alles natuurlijk in een geweldige jazzritmesectie, die gewoon innovatieve jazzmuziek speelt.

Scroll naar top