Samenwerking toneelgroep Epoi en Want2swing groot succes !!

Ja, dat zijn de krenten in de pap. Wat hebben we met Big Band Want2swing een heerlijk weekend achter de rug. Met 6 zo goed als uitverkochte voorstellingen mag je spreken van een succes. Helemaal in onze branche waar we helaas maar al te vaak te maken hebben met matig volle zalen. Big Band muziek is niet altijd een grote publiekstrekker blijkt. Vreemd, want Big Band muziek kent vele gezichten. Je zou toch op zijn minst van publiek en bookers verwachten dat ze onderscheid maken in types Big Band.

Met het succes van deze voorstelling bedoel ik niet alleen maar de publieke belangstelling. Een succes was ook de samenwerking met toneelgroep Epoi. (http://www.epoi.org/) Met een door hunzelf ontwikkeld stuk over de Kinder Van Vrees, smaakvol van muziek voorzien door onze pianist Tony Hoyting, wisten ze een voorstelling neer te zetten die indruk maakte. De samenwerking verliep zeer organisch. 3x samen repeteren, telkens in een zeer ontspannen en vrolijke sfeer. Elkaar respecteren en waarderen. Dat gaat vaak anders is mijn ervaring. Heel erg prettig, en wat een lieve mensen.

Ook de inzet van de band was geweldig. Geen onvertogen woord, constructief en gezellig. En, omdat de muziek zo goed was geschreven voor het stuk, klonk de band ook geweldig. Onze zangsectie speelde een prachtige rol in de muziek (teksten Leny Hamminga) en het stuk, de zachte klanken van het orkest met zijn bij-instrumenten werden optimaal benut. Veel effectjes van onze ritmesectie, een hoofdrol voor onze geweldige Harry Broekman die met zijn dwarsfluit een belangrijk rol speelde in het hele stuk. Ik heb werkelijk genoten van ieder zijn talenten. En steeds aan het eind van de voorstelling een warm applaus, waarna de band stiekem nog even liet zien wat het allemaal in huis heeft. Speciale complimenten ook voor Timna Hacquebord en Dennis Koers-Lubach, die als toneelspelers ook een belangrijke zangrol hadden in de voorstelling. Dat Timna geweldig zingt (en speelt) wisten we natuurlijk al, mede ook door het winnen afgelopen najaar van de landelijke prijs “beste vrouwelijke bijrol drama 2017” op het grote musicalgala van st. AMA in theater Carré

Wat ook heel bijzonder was, was dat onze eerste trompetist Johan Boekema één van de voorstellingen door ziekte noodgedwongen moest missen. Normaal is het wegvallen van een eerste trompetist in een Big band al een grote aderlating, en Johan speelde ook nog allemaal effectjes in de voorstelling. Echter met onze trompetsectie was het geen enkel probleem. Grote complimenten in dat opzicht gaan dan ook naar Inge Donker, die moeiteloos de plek van Johan innam. Niemand heeft gemerkt dat we die avond behoorlijk moesten improviseren om net zo te klinken als de andere avonden. Wat een professionaliteit, klasse en inzet.

Kortom, de voorstelling was in alle opzichten een succes. Echt heel erg leuk, en in alle opzichten voor herhaling vatbaar. Nu maar hopen dat al deze bezoekers ook in het paasweekend komen kijken naar de jazzsuite. www.jazzsuite.nl

Scroll naar top