Weer eens een avondje Jazz-café “de Spieghel”

Gistermiddag 1700 uur werd ik gebeld door mijn Stageband drum maatje de talentvolle “Bas Horstink” om mee te spelen op de maandagavond sessie in jazzcafé “de Spieghel”. Nu heb ik in het verleden ontzettend veel gespeeld op die plek. Vaak op wekelijkse of 2-wekelijkse basis, bv met natuurlijk in de grote zaal Soul Vaccination of met Jumping the Blues, maar ook veel in de boven bar met bv “How Low Can You Go” of met Bas van Lier. En natuurlijk ontzettend veel ad-hoc combinaties en sessies. Dus ik werd enthousiast en zegde Bas Horstink toe mee te komen doen. Het niveau is tijdens deze sessies behoorlijk hoog, want er spelen vooral (eigenlijk alleen maar) Prins Claus Conservatorium studenten en ex-studenten van over de hele wereld mee. Deze keer hadden mijn mede-muzikanten de exotische namen: Sergej Avanov, Adedeji Adetayo, Pasha Shcherbakov en natuurlijk Bas Horstink. Deze jongens zitten meer tijd van hun studie in het buitenland (voornamelijk New York) dan in Groningen. Is dus ook zeer inspirerend om mee te spelen. Super solisten en een fijne ritme sectie, kortom top-avond.

Scroll naar top