Thuis een jazztrio voor je verjaardag.

Trees werd vijftig, en ze wilde dat speciaal vieren. Logisch ook, want 50 is een mijlpaal. Ze wilde livemuziek tijdens haar feest. Jaren geleden had ze saxofoonles gehad van Harry Broekman. Dat klikte, en ze behielden het contact ook al lang nadat Trees gestopt was met de lessen. Dit was een goede gelegenheid om Harry uit te nodigen te komen spelen bij haar in de tuin. En Trees wilde ook nog een duet spelen met Harry, om te kijken of ze het nog kon.

En dat bleek, want de 2 sopranen klonken prachtig samen. Dat kwam natuurljjk ook door onze vlekkeloze begeleiding. Harry had mij en Jasper Blokzijl gevraagd mee te doen tijdens het feest. En wat was het leuk, heerlijk gespeeld. Lieve mensen, fijne sfeer.

Een mooi moment was het spelen van “Dansen Aan Zee” wat we speciaal voor Trees hadden ingestudeerd. Het was een ode aan een onlangs overleden vriendin van haar, zodat voor het gevoel van Trees ook zij nog aanwezig was op het feest.

Tja, livemuziek. Het geeft zoveel meer beleving, dat eigenlijk iedereen tijdens zijn 50ste verjaarsfeest een echte band zou moeten boeken. Ook een goede regel om de muzieksector van Nederland te steunen. Maar verplichten?

Scroll naar top