Derde repetitie Hållsta Suite

Afgelopen dinsdag 30 januari kwam de hele Stageband weer bij elkaar om verder te gaan met het instuderen van de Hållsta Suite, die we nu echt onder handen aan het nemen zijn. Wat erg leuk was dat Steven Sluiter, onze vaste dirigent met een “Stageband sabbatical”, aanwezig was bij de repetitie. Hij had gelezen op onze groepsapp dat de 2-de altist onverwacht verhinderd was door ziekte, twijfelde geen moment, pakte zijn instrumenten en vertrok naar de repetitie om mee te doen. Hij gaat de Hållsta Suite tijdens de concerten en studio opnames dirigeren, en dit was dus een mooie kans voor hem om alvast kennis te maken met al het materiaal. Volgens afspraak begonnen we gister bij maat 817, met de intentie de suite helemaal uit te spelen (1897 maten). Voor mij was het extra spannend, omdat ik voor het eerst de contrabas zelf ter hand nam. Het is altijd heel anders om een stuk van jezelf te dirigeren, dan om het te bassen is mijn ervaring. En dat bleek gister ook het geval. Als muzikant heb je veel meer last van “muzikanten intuïtie”. M.a.w. zijn passages logisch te spelen? Zo niet, dan is het wennen. En het was wennen gister, maar dat maakt het ook extra uitdagend. Volgende week dinsdag, repetitie 4, gaan we weer beginnen bij maat 1 en kijken hoever we komen in één repetitie. Ultieme doel, de hele suite.

Scroll naar top