Beter worden tijdens optreden.

Tja, optreden doe je natuurlijk niet alleen voor het geld, hoewel dat als “broodmuzikant”  natuurlijk wel altijd belangrijk is. Optreden is leuk, leerzaam en hopelijk lucratief.  De stad Groningen kent een aantal speelplekken waar je echt “beter” kan worden. Omdat je er muziek kan spelen die je nu eenmaal niet overal speelt. Bovendien kan je een creatief stapje verder gaan dan je normaal zou doen. Eén van die plekjes is de laatste jaren Le Petit Theatre in het “House Of Spice” in Groningen. Felix Degenaar organiseert daar iedere zaterdagavond een jazz sessie met een vaste gast. Die gast was ik gister. Betekent heel veel (bas) solo’s, (Voor velen is dat een nachtmerrie) maar dat is wel erg leuk en leerzaam. Dan komt dat lucratieve wel weer bij een volgend optreden.

Scroll naar top