Flat 7or9

Het project Flat7or9 wordt opgestart in 1995. In eerste instantie heet het Flat 7, en is de insteek om in ieder geval iedere maand een concert te doen. We beginnen in “Jazzcafe de Spieghel” daarna verhuizen we naar “het Usva Theater” en na een jaartje komen we uiteindelijk terecht in het Kunstencentrum.

We hebben dan al veel concerten gegeven en al meer dan genoeg materiaal voor een langspeel CD. Alle liedjes die ik in die tijd voor dit orkest schreef hadden (ivm liefdesverdriet) qua titel hun oorsprong in het liedje Company van Ricky Lee Jones.

Op deze CD staan 11 composities van mijn hand, 3 daarvan zijn met tekst. Die drie liedjes worden ingezongen door Lydia van Dam.

Na een jaartje rust pakken we de draad weer op met concerten en repetities. Omdat ik in die tijd de post HBO studie componeren/arrangeren volg op het conservatorium (docent Henk Meutgeert) schrijf ik ipv liedjes liever in lange lijnen. De vorm Suite leent zich daar goed voor, omdat je daarin kan schrijven in thema’s en korte of langere ideetjes, zonder dat er een kant er klaar liedje uit hoeft te komen. Dat vond ik erg aantrekkelijk. De Suite “Life Of A Day”werd uiteindelijk meer dan 1 uur lang. Kijk naar de video van de Suite.

Scroll naar top