Zesde repetitie Hållsta Suite

Bij het Stageband Jazzorchestra zijn we al jaren gewend om diep de composities in te duiken. Daarom repeteren we ook iedere week. De filosofie van de band is dat een compositie meer is dan een aaneenschakeling van noten. Met Steven Sluiter hebben we wat dat betreft een zeer conciëntieuze orkestleider. Hij let op veel meer dan het spelen van de juiste noten op de juiste plaats (wat op zichzelf in sommige stukken die we spelen met de band al een aardige uitdaging is). Van hem kan je te horen krijgen dat het begin van de noot meer aktie behoeft dan het midden en einde ervan. Heel veel balans aanwijzingen, wie speelt waar de “lead”, en ga zo maar door. Zoals in eerder blogs al geschreven, heeft Steven aangegeven na meer dan 15 jaar bij de stageband toe te zijn aan een Stagebandloos jaar. Zeer te respecteren natuurlijk.

Omdat we gister foto’s zouden maken voor het hoesje van de CD van Treats die tijdens de concerten wordt gepresenteerd, was Steven aanwezig bij de repetitie. Tot mijn grote blijheid nam hij zijn rol als dirigent meteen weer op, en kwam met ingenieuze input voor met name alle blazers. En dat is waar ik op hoopte. Steven zal de suite tijdens de concertreeks dirigeren, en zal dus vaker tijdens repetities aanwezig zijn. Dat is heel goed voor de suite, die na al mijn invloed, door het schrijven en instuderen met de band, een nieuwe glans zal krijgen door de feedback en input van Steven, die het orkest zo door en door kent. We hadden gister sowieso een goede repetitie, want ondanks de afwezigheid van sommige prominente bandleden, klonk de band behoorlijk goed. Dat betekent dat het stuk inhoud krijgt en zich nestelt in de hoofden van de muzikanten. Dat was ook te merken aan de tempi, die veel beter werden overgenomen dan vorige repetities. Mooi om mee te maken hoe deze topmuzikanten meester worden van de compositie.

Dat wordt wat, het paasweekend. Zorg dat je er bij bent. En koop je tickets op tijd. Dat is goed voor ons, en voor jullie.

Scroll naar top