2 avonden Parcival College.

Wow, gister en eergister meegespeeld met het grote jaarlijkse voorjaarsconcert van het Parcival College. Dat is “de vrije school” van Groningen. Nu is er ongetwijfeld van alles te vinden van het onderwijs op antroposofische grondslag van Rudolf Steiner, maar dit zetten ze toch even fantastisch neer. Over cultuur onderwijs gesproken!! Alle leerlingen van de school deden mee aan het concert, dat twee keer volledig uitverkocht was met (mag ik echt wel zeggen) uitzinnig publiek. Daar was ook wel reden toe. Groep 9 (zoals het daar heet) had nota bene 10 liedjes gecomponeerd. Die werden daar m.b.v. professionals uitgevoerd. Zeer indrukwekkend. Ik speelde verder ook mee met een zeer uitbundig zingende groep 7. Groep 8 deed allerlei percussie. Maar de bovenbouw spande de kroon en zong samen met ¬†Kamerfilharmonie DerAa het Requiem in C van Luigi Cherubini. Werkelijk een prestatie. Grote lof voor Gijs van Rhijn en Japke Hartog die de muzikale leiding in handen hadden.

Scroll naar top