Deze ad hoc bigband bestaat uit enthousiaste bigband professionals die eigenlijk altijd muziek willen maken. En dan het liefst nieuwe niet eerder gespeelde jazzmuziek. Speciaal geschreven op de afzonderlijke kwaliteiten van iedereen. Musici uit Stageband Jazz Orchestra, Want2Swing & Noordpool Orkest. Stuk voor stuk autoriteiten op hun instrument. Is er iets te spelen ergens? Deze toppers zijn erbij. Gelukkig maar, want het is de laatste jaren niet makkelijker geworden om op dit hoge niveau bigband muziek te maken.

Wij beschouwen de bigband als het symfonie orkest van de jazzmuziek. Met "crooning" als uitgangspunt voor dit project. De Zweedse zangeres Anne-Lie Persson heeft al vaker bewezen zeer verrassende jazz- interpretaties van heel bekende popliedjes te kunnen doen.  We willen terug naar de hoogtijdagen van Sinatra met de Count Basie bigband.

Cruciaal is een swingende ritmesectie. Daar begint alles. Het trio Dennis Elderman, Tony Hoyting, Marco Kerver heeft in het verleden vaak bewezen tot de beste trio's van Nederland te behoren. Vele concerten, vaak met tot de verbeelding sprekende solisten als gast, hebben dit trio tot een rotsvaste swingmachine gesmeed. Aan dit trio is Ronald Kamphuis als "Freddie Green" toegevoegd. Met zijn 4-n willen ze zo dicht mogelijk komen bij de ritmesecties uit de mooie tijd van de Count Basie bigband. Vanuit de ritmesectie is de band verder samengesteld.

Trompetsectie onder leiding van Johan Boekema met topsolist Jaap de Vries, Roel Molog en Fabian Bos. Met Enne Feenstra als 1ste trombonist met de trombonetalenten Daan Hogenkamp en Henk Kamerman samen ondersteunt door bastrombone nestor Cees Tetteroo. Met 1-ste alt autoriteit Will Jasper en zijn mannen, zowel jong talent als bewezen meesters. Met Bram Kruis als groot talent op 2-de alt. De tenoren door Laurens Blinxsma en Wim Koopman, beter kan gewoon niet. En op bariton sax duizendpoot Joost Koster. 

Het liefst zouden we natuurlijk met deze topbezetting zoveel als mogelijk optreden, maar dat is in deze tijd echt heel erg moeilijk. Als je niet voor niks in een rokerige kroeg of op een braderie wilt staan tenminste. Daarom doen we wat wel kan en dat is liedjes arrangeren, instuderen en zo goed als mogelijk opnemen. In dat proces is er in ieder geval veel aandacht en respect voor ieders kwaliteiten en ieders inbreng. En het geeft de liefhebbers de mogelijkheid te genieten van het moois dat er wordt gemaakt. Deze nieuwe vorm van communicatie tussen een uitvoerend kunstenaar en zijn publiek is gelukkig mogelijk in deze moderne tijd. Nogmaals live optreden is nog mooier, maar met deze werkvorm is er zowel voor de musicus als de luisteraar veel om van te genieten. Terug

 

Scroll naar top