Schoolconcerten Want2Swing

De muziekwereld maakt zich ernstig zorgen. Het wegbezuinigen van het muziekonderwijs kon niet zonder consequenties blijven. De aanvoer van nieuw instrumentaal talent is volledig vastgelopen. Waar een tiental jaar geleden ieder jaar nog een paar regionale talenten afstudeerden aan een conservatorium is die stroom helemaal stil komen te vallen. En Noord Nederland met het vooral naar het buitenland gerichte Prins Claus Conservatorium heeft het extra moeilijk. Waar blijft de jonge talentvolle nieuwe garde? Is dit een probleem? Ja dit is een groot probleem omdat geen orkest, band of bigband meer te bemensen is. Er zijn simpelweg niet voldoende musici om de orkesten te vullen. En blijkbaar interesseert dat niemand iets. Want2swing wil de jeugd graag enthousiasmeren in het bespelen en beheersen van een instrument. We willen aan jonge mensen laten zien dat ook hun muziek kan worden gespeeld met "echte" instrumenten. Daarom willen we schoolconcerten organiseren. De eerst was afgelopen donderdag. https://want2swing.nl/workshop-scholen/

Scroll naar top