CD de Pandemie opgenomen.

Stageband Jazz Orchestra doet a.s. februari '23 een tour met een jazzsuite die ik heb geschreven over de pandemie. Het gaat dan vooral over de impact die alle maatregels hebben gehad op het leven van kunstenaars en musici. En verder over de niet vanzelfsprekendheid van het kunnen maken van kunst. In westerse landen kan dat gelukkig wel en lijkt het ook gewaardeerd te worden. Op een heleboel plekken in de wereld kan dat helemaal niet, en in andere tijden kon dat ook niet. M.a.w. wij zijn zeer gezegend met al die vrijheden, maar de vraag wordt gesteld wat er van die vrijheid  overblijft in moeilijke tijden. Het lijkt alsof we als cultuur creatievelingen leven bij de genade van hoogconjuctuur. Als het even tegenzit worden we wegbezuinigd of gewoon uitgezet zoals tijdens de coronapandemie.

De CD is opgenomen in studio Steem in december 2022 en gaat gemixt worden door de componist zelf. Dat heeft grote voordelen omdat hij precies weet hoe hij dingen heeft bedoeld. Release datum 2 februari 2023.

Scroll naar top