Zes arrangementen voor nieuw lichte muziek orkest

Hans Groen uit Overijssel heeft een missie. Hij houd van orkestrale popmuziek. Dat bleek al eens toen ik een door hem geschreven popsuite van een uur moest herschrijven voor het Noordpool Orkest. Dat smaakte blijkbaar naar meer, want in navolging van het Noordpool Orkest richtte hij Het Orkest Over De IJssel op. Een “lightmusic orchestra” zoals het Metropole Orkest. Meteen na de oprichting belde hij me al, of ik ook voor zijn orkest wilde schrijven. En natuurlijk wilde ik dat, met mijn enorme hoeveelheid Noordpool arrangementen, heb ik de ervaring en de klankvoorstelling van dat type orkest. En, ook belangrijk, het is zo heerlijk om voor die bezetting te schrijven. Niet in de laatste plaats omdat je ook nog eens regelmatig voor je eigen helden arrangementen mag maken. Want Het Orkest Van Over de IJssel begeleid in augustus niemand minder dan Trijntje Oosterhuis live. Dus ik mocht, naast andere stukken, ook een medley maken van oude Total Touch nummers. Helemaal te gek.

Scroll naar top