Repetitie Stageband en Treats.

We hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt, dat bleek afgelopen dinsdag weer eens tijdens de gezamelijke repetitie van Stageband Jazzorchestra en Treats. Heel veel nieuwe muziek, veel noten, erg wennen.

We repeteerden afgelopen dinsdag ook in concertopstelling, waarbij ik helemaal achter het orkest sta te bassen. Normaal vind ik dat heel confortabel, nu was dat erg onpractisch omdat toch bleek dat bij grote passages in de Suite directie nodig is. Volgende repetitie zal ik op een voor mij ongemakkelijke plaats moeten gaan zitten met mijn grote bas, zodat ieder bandlid mij ten alle tijden kan zien. De zanggroep zal naar achteren gaan in de opstelling.

Ik denk dat we op 60% zitten qua beheersing van de suite. Dat is natuurlijk niet genoeg, maar we maken wel cruciale stappen. Het was ook nog maar de eerste keer dat we de suite in deze samenstelling in zijn geheel speelden, en vanuit die achtergrond is 60% natuurlijk een prachtig resultaat.

Ik heb alles opgenomen, en dat gaan we nu met z’n allen beluisteren. Dat is een mooie manier om snel en in alle rust te werken aan hiaten en uitvoeringskwesties. Volgende repetitie zullen we forse stappen zetten, zodat het percentagr dan hopelijk boven de 75% komt. Daarna nog de generale, tegen die tijd zullen de professionals de suite kunnen dromen.

Scroll naar top