Ed Sheeran’s Perfect als januari FUPS

Iedere maand produceren we met Big Band Want2swing een recente hit in een Big Band jasje. Vooral omdat we het heel leuk vinden, maar ook een beetje om te laten zien dat ons idioom zich nog steeds heel goed leent voor prachtige en moderne muziek. Big Band heeft ten onrechte in Nederland een stoffig imago. Dat is erg jammer, want de Big Band is het symphonie orkest van de lichte muziek.

Deze maand was Perfect van Ed Sheeran aan de beurt. Een enorme wereldhit, die iedereen kent. En eerlijk is eerlijk, tekst is mooi, melodie prachtig en uitstekend gezongen, alleen het arrangement is wel heel erg SkyRadio. Prima trouwens, maar er zit meer in, dat bewijst onze versie wel. Geschreven met als inspiratie het epische: Still A Young Man van Tower Of Power. Mooi gespeeld door onze helden, met speciale aandacht voor onze nieuwste drumheld Ancel Klooster die in december het drumstokje van Thomas heeft overgenomen. Thomas gaat na 10 jaar zeer trouwe dienst bij ons, andere dingen doen. Een oude W2S held Libbe Oosterman ondersteunde onze trompetsectie. Volgende maand weer een nieuwe uit de serie Funking Up Popular Songs. Of te wel FUPS.

Scroll naar top