Eerste repetitie Hållsta Suite

Dinsdag 16 januari stond als datum al lang in mijn geheugen gegrift. Dat was namelijk de dag dat de door mij geschreven Hållsta Suite voor het eerst door de muzikanten zou worden gespeeld. Ik had me heilig voorgenomen ook echt te zorgen dat ik dan klaar zou zijn met deze compositie. Omdat het werken met “drafts” altijd zo verwarrend is, en administratief vaak vreemde fouten oplevert. B.v. dat sommige van de muzikanten toch nog in een 1.0 versie aan het lezen zijn enz. Bovendien is het zonde van al het papier. Overigens betekent dat natuurlijk niet dat er geen verbeteringen of suggesties kunnen worden gemaakt. Het potloot is geduldig uiteindelijk.

De repetitie ging prachtig, en hoewel het orkest nog niet helemaal compleet was, kwamen de contouren van het stuk al wel in beeld. En dat tot grote voldoening moet ik, zeggen. Wat een geweldenaren zitten er in dat orkest. Wat wordt er goed gelezen en mooi gemusiceerd. Echt heel eervol om met dat kaliber muzikanten dit stuk te mogen instuderen. Hans Lass neemt de eerste 3 repetities de contrabas van mij over, zodat ik me helemaal kan richten op de sound van de band.

Scroll naar top