Treats in de Smederij met Basgitaar

Door het vallen van mijn contrabas dinsdagmiddag, waardoor de toets losraakte, was ik genoodzaakt het optreden s’avonds met Treats in jazzcafĂ© “de Smederij” met de basgitaar te doen. Een erg leuke uitdaging, waar ik al eens over had gedagdroomd. Omdat ik vind dat je op een basgitaar ook best jazz kan spelen, mits je aan een paar voorwaarden voldoet. Sowieso moet de basgitaar niet te hard staan, moet je op zoek naar een “ouderwets” geluid, waarbij je aanslaghand zo dicht mogelijk bij de toets staat. Verder moet je contrabas lijn spelen. Ik probeerde dus ook steeds te denken alsof ik op de contrabas aan het spelen was. Grootste compliment kwam van Dennis Elderman na afloop. Hij zij dat hij het verschil eigenlijk niet had gemerkt. Leuk, omdat ik met Dennis tijdens de TTB toer in de soundcheck wel eens jazz had gespeeld op de “verkeerde” manier. Hij sprak toen de legendarische woorden dat basgitaar in jazz eigenlijk altijd een kansloos verhaal is. Ik hoop dat ik hem op andere gedachten heb kunnen brengen afgelopen dinsdag. Was overigens erg leuk met Tony weer eens en natuurlijk met de magistrale samenzang van “jazzvocalgroup” Treats. Wat worden ze goed !!

Scroll naar top