Arrangeren voor Iris Kroes

Ja, gelukkig mag het weer eens. Partijen uitschrijven voor een band. Enkele jaren geleden had ik altijd wel een paar van dat soort opdrachten op mijn bureau liggen. Maar door de crisis is die stroom een beetje opgedroogd. Dat kan ik wel begrijpen, want ik weet hoe smal de marges voor de meeste bands zijn geworden de laatste jaren. Om dan repertoire professioneel te laten uitschrijven kan vaak niet uit. Dus zoekt ieder bandlid zijn eigen partij uit. Dat kost niks. Toch gaat dat vaak wel ten koste van de eindkwaliteit. Als een professionele arrangeur naar de partijen kijkt kan hij een evenwichtige verdeling maken van de instrumenten en harmonieën en melodieën. Bovendien scheelt het heel veel repetitietijd als iedereen (goede professionele) partijen heeft die door 1 persoon zijn gemaakt. Alle akkoorden zijn hetzelfde, de maatnummers en repetitie tekens komen overeen. Ik pretendeer niet dat dit hoogstaande artistieke kwaliteiten vereist, maar vakmanschap begint met een goede partij. Iris Kroes, sowieso een heldin, erkend dat en bestede het maken van de partijen die ze nodig heeft voor het spelen met een (buitenlandse) band tijdens een cruise in Scandinavië uit aan Flatsharp Productions. Dat zal door de haarzelf, de leden van de band en uiteindelijk het publiek zeker worden gemerkt. Slimme keus dus.

Scroll naar top