Met Want2Swing Big Band de gevangenis in

Afgelopen Zaterdagavond 4 Februari speelde Big Band Want2swing in de voormalige “Blokpoort gevangenis” in Leeuwarden. Dat was voor ons bijzonder, omdat we met de Big Band een nieuwe weg gaan inslaan. We willen graag, naast onze eigen projecten, meer gaan spelen in het commerciĆ«le circuit. Waarom? Omdat de band op dit moment een heel sterke bezetting heeft en het domweg jammer is om alleen maar “eigen” stukken te spelen. Want als je alleen maar eigen stukken speelt heb je gewoon minder optredens. Natuurlijk blijft het ontwikkelen van origineel repertoire de hoofddoelstelling (over enkele maanden verschijnt er een nieuwe CD met 13 nieuwe stukken), maar een professionele band heeft pas bestaansrecht bij veel spelen. Dat gaan we doen. Zaterdag was trouwens een groot succes, voor zowel het publiek als voor onszelf. Er zijn namelijk een heleboel heel goede en te gekke cover’s te spelen, waarmee we onszelf minstens zo’n plezier doen als de feestgangers. Ook al omdat we die cover’s toch altijd nog in originele eigen (flatsharpproductions) arrangementen spelen. Dan is er ook artistiek veel te halen !!

Blokhuispoort gevangenis
Scroll naar top