Video registratie van mijn compositie “de Mug”

2 jaar geleden werd ik benaderd door Martin Oosterwijk of ik een compositie zou willen schrijven voor de Jubileum Big Band van het kunstencentrum Scala uit Hoogeveen. Dat wilde ik natuurlijk graag. Helemaal omdat ik zelf 6 jaar in Hoogeveen heb gewoond. Bij het terugdenken aan die tijd kwamen vele herinneringen boven. Een mooie herinnering was die van het illegale trapveldje “de Mug” bij de voetbalvelden. (bestaat helaas niet meer). De eerste jaren voetbalde ik daar vaak met vrienden, later werd het veldje gebruikt om stiekem meisjes te kussen. Omdat ik in Hoogeveen ook veel last had van muggen. (veel water in de buurt van mijn ouderlijk huis) had ik al twee tot de verbeelding sprekende gedachtes als uitgangspunt voor de compositie. Dat uiteindelijk Mark Gross en (jeugdheld) Hans Hooyer de solo’s voor hun rekening namen, om het stuk compleet te maken was een extra puntje slagroom op de compositie taart. Geniet van de 9 minuten registratie!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=DlD1Fh0Tg4o

Scroll naar top