Arrangeren voor het Noordpool Orkest

Noord Pool Orkest met Danish Dance Theatre

Ik heb het er maar druk mee. Het Noordpool orkest speelt vaak zo aan het eind van 2011. Gelukkig weet orkest leider Reinout Douma de weg naar mij als arrangeur uitstekend te vinden, en dat betekent dus veel schrijverij. Gister het arrangement afgemaakt van “Lilac Wine”. Prachtig nummer geschreven door James Shelton (1950). Omdat het Danish Dance Theatre gaat dansen op het stuk, moest het qua vorm en tempo heel dicht bij het aan mij gegeven mp’3 tje liggen. Dat viel niet mee, want voor de mensen die het lied niet kennen: het is heel langzaam en erg rubato gespeeld. Daar komt nog eens bij dat het origineel wordt gezongen, begeleidt door een heel klein spelend trio. Kortom, ik heb al mijn professionaliteit uit de kast moeten trekken om er een mooi speelbaar instrumentaal arrangement van te maken, waarbij het prachtige Noordpool orkest het best tot zijn recht komt. Uitvoering: 9 Dec Groningen. NND.

Scroll naar top