Podcast

Met de podcast "Wie Zit Hierop Te Wachten?" doen we (Tony Hoyting en Marco Kerver) iets wat allang had moeten gebeuren. Namelijk aandacht geven aan de verhalen van noordelijke musici. Enkele jaren geleden deden regionale stations hier nog wat aan in de avonduren. De laatste jaren is het onmogelijk om regionale nieuwe muziek onder de aandacht te brengen in gesproken of geschreven media. Natuurlijk kan noordelijk talent CD's, Spotifyplaylist's en Youtubefilmpjes publiceren om hun werk te delen met het publiek. En dat gebeurt ook steeds meer en is een prachtige en nieuwe betaalbare manier van product presentatie. Maar het verhaal achter het product of de artiest, de strijd van het realiseren, het waarom en hoe, dat blijft achter. En dat is jammer want daar is veel te halen en te vertellen. Dat kan door blog's, vlog's maar ook door podcasting. Vandaar onze podcast. Wij willen de verhalen achter de muzikanten horen.

In onze wekelijkse podcast (start 1 mei 2024) ontvangen Tony & Marco telkens een gast die actief is in de noordelijke jazz en of popscene. Van hem of haar willen we verhalen horen over succes en falen. Over succes en frustratie. Over verleden en toekomst. Over do's en dont's. Van bruiloften tot festivals, van kroegen tot concertzalen, van braderie├źn tot theater. Van duo's tot big bands, van bluesband tot freejazz.

En er wordt muziek gemaakt. Steeds zal de gast zijn of haar instrument meenemen om halverwege de podcast samen met Tony en Marco een stuk te spelen. Dat kan jazz of pop zijn maar ook wat anders.

Scroll naar top