Deze ad hoc bigband bestaat uit enthousiaste bigband professionals die eigenlijk altijd muziek willen maken. En dan het liefst nieuwe niet eerder gespeelde jazzmuziek. Speciaal geschreven op de afzonderlijke kwaliteiten van iedereen. Musici uit Stageband Jazz Orchestra, Want2Swing & Noordpool Orkest. Stuk voor stuk autoriteiten op hun instrument. Is er iets te spelen ergens? Deze toppers zijn erbij. Gelukkig maar, want het is de laatste jaren niet makkelijker geworden om op dit hoge niveau bigband muziek te maken. Wij beschouwen de bigband als het symfonie orkest van de jazzmuziek. Met "crooning" als uitgangspunt voor dit project. Lees Meer

Door omstandigheden zat componist/arrangeur/bassist Marco Kerver in het voorjaar ineens met 9 stukken geschreven voor een project dat helaas het einde niet haalde. Het uitgangspunt van dat project was om grote popklassiekers net zo te gaan vertolken als b.v. Sinatra dat deed met het Count Basie orkest in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. Ook met b.v. Paul Anka's "Rock Swings" als voorbeeld. Zo'n superleuk concept is dat. Vraagt veel van de zanger of zangeres natuurlijk want die moet de liedjes die geschreven zijn in het popidioom gaan "croonen" in het swing idioom. Lees Meer

Wie gaat Frank Sinatra doen vervagen? Wie treedt uit de schaduw van Paul Anka? Wie wordt de opvolgster van Nathalie Cole? Het is nogal wat om in de footprints van deze grootheden te stappen. En uiteraard doet niemand Frank Sinatra vervagen, gelukkig maar. Met zangeres Anne-Lie Persson hebben we wel een jazzzangeres die ook het popidioom uitstekend beheerst. En dat is een voorwaarde voor het vertolken van deze stijl. De zangpartijen mogen niet verloren gaan in virtuoze jazzinterpretaties. Dat past niet bij de stijl van dit concept. Lees Meer

Bigband muziek in de traditie van Sinatra en Count Basie

Popliedjes als basis

Popliedjes Als Basis

De luisteraar wordt verrast door de harmonische en ritmische vondsten van de arrangeur op een liedje dat klinkt als nieuw maar dat je eigenlijk al jaren kent.

Liedjes gezongen als liedjes

Liedjes Gezongen Als Liedjes

Door de ontwikkeling van de geluidsversterking in de jaren '50 wordt de manier van zingen met een bigband anders dan in de jaren ervoor. Meer rust en kalmte en ruimte voor tekst interpretatie.

Grooven als een malle

Grooven Als Een Malle

Als er iets is wat deze stijl kenmerkt dan is het wel de oorverdovende swing en drive in de muziek. Alles is geschreven voor de swing. Iedereen in de band staat in dienst van de groove.

Korte kundige solo's

Korte kundige solo's

Jazz kenmerkt zich door improvisaties. En daar houden we natuurlijk heel erg van. Toch moeten we in deze stijl dichtbij het liedje blijven en dus korte en kundige solo's spelen. De lange solo's bewaren we voor andere projecten.

Spetterende Tutti's

Spetterende Tutti's

Het arrangement waarin gedurende 4 a 5 minuten de spanning wordt opgebouwd. Steeds meer layers van stemmen cumulerend in een spetterend tutti. Zo'n tutti wat je noot voor noot meezingt. Gaaf

Platgetrapte Herkenbaarheid.

Platgetrapte Herkenbaarheid.

Van die liedjes die je al 2 miljoen keer gehoord hebt en waar je eigenlijk helemaal klaar mee bent. Die dan in een totaal andere context ineens weer heel ontroerend of opzwepend kunnen zijn. Laat je verrassen.

Wat gaan we maken? Een album met 9 stukken in de hierboven beschreven stijl, te beluisteren via alle streamingsdiensten. En 9 video's voor Youtube.

#BIGBAND: Jazzy Pop Classics © 2024

1. Fly Too High (Janis Ian) 2. Waterloo (ABBA)  3. When You Were My Man (Bruno Mars) 4. Black Velvet (Alannah Myles) 5. Don't Stop Thinking About Tomorrow (Fleetwood Mack) 6. Don't Stop Me Now (Queen) 7. Old Town (Phil Lynott) 8. Wake Me Up (Wham) 9. The Way You Make Me Feel (Michael Jackson)

Doe je met ons mee in dit unieke project?

Als subsidiebronnen "op" zijn (subsidiënten honoreren onze aanvragen steeds positief en geven vervolgens aan geen geld te hebben (?)) en musici hebben al te vaak op hun kosten allerlei projecten gerealiseerd, dan komen particulieren en bedrijven in beeld. Wie weet zelfs voor een langjarig contact. Er is genoeg te genieten als we de kosten een beetje delen.

Bel Marco Kerver voor kennismaking, mogelijkheden, samenwerking of overleg:
+316 51841043
Email: mbkerver@gmail.com

Scroll naar top