Joel Scannell

Joel Scannell groeide op in Detroit als middelste zoon van een zeer muzikale vader en moeder. Hij bleek een multitalent: zingen, dansen, musiceren; hij had het allemaal in zich én het werd opgemerkt.

Nadat Joel Cum Laude afstudeerde aan de Redford High School werd hij – met tevens de hoogste onderscheiding voor muziek op zak – professioneel danser, musicus (saxofoons, fluit en klarinet) en zanger. Ook ontpopte hij zich in die jaren als een bevlogen componist/arrangeur en theaterman.

In de jaren 80 voerde de liefde hem, met een tussenstop in Curacao, naar Nederland. Het dansen liet hij achter zich – want een mens kan niet alles – maar zijn liefde voor de muziek en theater nam hij met zich mee.

Hij ging naar het Conservatorium in Hilversum en studeerde daar saxofoon en componeren/arrangeren. Een veelzijdige carrière volgt: hij schrijft onder andere voor de theatershow van Robert Paul, begeleidt artiesten als Ramses Shaffy en Laura Figi en maakt en produceert jingles en muziek voor radio en TV