Basgitaar

Ik ben blij dat ik nooit de keus heb hoeven maken tussen het spelen op de basgitaar, of de contrabas. Dat zou ook niet kunnen. Als ik veel contrabas speel mis ik mijn basgitaar en vice versa.

Met basgitaar ben ik begonnen toen ik 15 was. Mijn eerste bas was een Vision, die werd al snel ingeruild tegen een “Ibanez Musicion”

Hoewel ik van erg veel stijlen houd, gaat mijn voorkeur qua basgitaar uit naar de Fingerstyle Funk van de ’70. James Jamerson, Francis Rocco Prestia, Anthony Jackson zijn helden. Ik houd ook heel erg van de stijl van Marcus Miller.

Jaren lang was ik een echte Yamaha fan, en speelde eigenlijk exclusief Yamaha. Sinds April 2008 heb ik echter een heel fijne Fender Jazzbass. Sinds die tijd heb ik geen andere basgitaar meer aangeraakt. Omdat ik erg graag improviseerde op mijn basgitaar vond ik het lekker om 6-snarig te spelen. Ook tijdens mijn lessen was mijn 6-de snaar handig, omdat ik dan mijn leerlingen goed op de bas kon begeleiden. (Met hoge akkoord liggingen). Echter sinds ik weer 4-snarig speel heb ik zoveel meer controle per noot (aanslag, demping, verschillende technieken enz) dat ik het gevoel heb opnieuw te zijn begonnen met bassen. Basgitaar is naast mijn vak ook vooral mijn hobby. Ik ben dus zo’n vogel die mijn bas ook meeneemt op vakantie, en daar ook vooral heel veel zit te “pielen”. Heerlijk !!!!! Ik denk dat ik blijf spelen tot vlak voor mijn begrafenis.