#bigband fondswerving

Ik ben er nogal terughoudend in omdat het zo zenuwslopend is. Fondswerving. Het is een mooie en redelijk manier van vragen aan mensen die genieten van de muziek die je maakt om een beetje bij te dragen aan  nieuwe initiatieven. Iedereen weet dat het verdienmodel van creërende jazzmusici behoorlijk is veranderd de afgelopen 20 jaar. Er zijn geen platenmaatschappijen meer die een album voor financieren. Logisch ook want wie koopt er nog een fysiek album deze dagen? Gevolg is dat veel musici helemaal op eigen kosten iets produceren waarvan daarna de hele wereld geniet. Digitale distributeurs zijn een mooie manier om je muziek onder de aandacht te brengen, maar zeker geen verdien model. Het is dus redelijk om die rekening te delen met liefhebbers van je muziek.

Om de grootste "stress" te voorkomen wil ik voordat ik een publiekscampagne start even kijken of er bevriende en bekende bedrijven zijn die ervoor zorgen dat we voordat de campagne publiek wordt een behoorlijk eind af zijn van de "nullijn". Daartoe ga ik de komende weken mails versturen aan mensen die ik ken of bedrijven waarvan ik hoop dat ze open staan om mee te doen aan het ontwikkelen van nieuwe muziek. Ik heb een speciale webpage gemaakt met aandachtspunten en uitleg over ons nieuwste project. #bigband

Scroll naar top