Eerste Stageband Jazz Orchestra repetitie in maanden

Frustrerend is het, het steeds uitstellen van plannen die al helemaal zijn uitgewerkt omdat de lockdown veel langer duurt dan aanvankelijk gedacht. Zelfs de avondklok verhindert ons om onze normale dinsdagavond repetities te doen. Een groot gemis. Eerder al stelden we de suite Chimaera tot 3x toe uit. Ook andere plannen werden op de lange baan geschreven. Eén daarvan was het opnemen van enkele liedjes met jazz-zangeres Ellen Pels voor haar 3-de CD. Aanvankelijk al gepland in het voorjaar van 2020, steeds uitgesteld zelfs nog in maart 2021. Nu dus verplaatst naar 17 april, waarbij we echt vinden dat het er nu van moet komen. Uiteindelijk mogen professionals wel repeteren voor projecten, dus we doen niks onoorbaars. Afgelopen zaterdag eerste repetitie in het Trefpunt in Stedum. Ik had de ruimte (met meer dan 4 ingangen) helemaal opgedeeld in compartimenten. Deze compartimenten werden gescheiden door tafels. Iedere sectie kan in een compartiment, waardoor je dus maximaal 4 mensen tegenkomt. Uiteraard met de anderhalve meter als uitgangspunt.

De repetitie was louterend. Wat kan samenspelen heerlijk zijn en geweldig klinken. Ik heb genoten van alle muzikanten die zo goed kunnen spelen en zo geweldig hun instrument beheersen. Dat is het mooie van een lockdown, dat je je meer dan ooit beseft wat een rijkdom samen muziek maken is. Tony Hoyting schreef drie prachtige arrangementen die we volgende week zaterdag 17 april gaan opnemen in de meest legendarische studio van Nederland: Wisseloord. Een avontuur om naar uit te kijken, en dat doen we ook.

Scroll naar top