Funky Stones

Bij Want2Swing vinden we het heel erg leuk om op te treden. De interactie met publiek en livemuziek maken met elkaar is de belangrijkste bestaansreden. Wat we ook heel leuk vinden is het opnemen van nieuw origineel materiaal. Dus repertoire dat echt bij de band past. Na de succesvolle Funky Beatles CD, moest er een vervolg komen. Het meest voor de hand ligt in dat verband een Funky Stone CD, immers Beatles – Stones. Al 2 jaar geleden zijn we daar mee begonnen, en het bleek toch lastiger om het Stones repertoire te “verfunken” dan de Beatles liedjes. Na een stroperig proces van arrangeren en repeteren werden we geconfronteerd met de Corona Lockdown. Omdat we verder niks konden doen besloten we om de 10 liedjes die we hadden gearrangeerd zo goed en zo kwaad als het ging op te nemen.

Dat opnemen moest natuurlijk helemaal volges de Corona protocollen. M.a.w. iedereen kwam 1 voor 1 langs voor het inspelen van zijn of haar partij. Dat is natuurlijk een ongebruikelijk methode voor het opnemen van Big Band muziek, maar we hadden geen keus.

Langzaam maar zeker ontstond er een sound die ons beviel. De zanggroep kreeg feeling met de muziek. het werd steeds mee een geheel. Pas nadat alles was opgenomen voelden we de liedjes goed aan en werden we steeds blijer met het eindresultaat. Funky Stones is een mooie innovatieve en tijdloze Big Band Cd geworden waar we met de hele band erg trots op zijn.

Scroll naar top