Spelen tijdens dansfeest theater Winsinghof

Met de Stageband, en ook met Want2swing heb ik er al een paar keer gespeeld. Een heel bijzonder zaaltje, theatertje in Roden. De Winsinghof. Wat een rijkdom voor een dorp als Roden. Prachtige kleine voorstellingen in een prachtig geoutilleerd zaaltje. Perfecte entourage voor veel cultuur.

Dat soort plekjes zouden er veel meer moeten zijn, om te voldoen in een behoefte voor burgers. In veel dorpen zijn sportverenigingen en schietclubs. Maar voor cultureel ingestelde mensen, dingen voor het hoofd, is er vaak niks. Vroeger speelde de kerk hierin een belangrijke rol, maar tegenwoordig is het niet makkelijk voor mensen die niet persé met hun lichaam bezig zijn, om met gelijkgestemden in het dorp of gemeente iets te ondernemen.

Afgelopen zaterdag was er een kunstroute in Roden, die werd afgesloten met een dansfeest in het prachtige zaaltje van de Winsinghof, dat voor deze gelegenheid was omgebouwd tot danszaal. En gedanst werd er, de hele avond. En daar houd ik toch zo van.

Scroll naar top