3 strijkkwartet arrangementen.

Arjan van der Linden schrijft al jaren heel veel prachtige liedjes. Daarmee verovert hij langzaam de wereld. Met een enorme productie rocksongs presteert hij het om constant in de belangstelling te staan. Erg knap vind ik dat. En het is niet zonder resultaat, want er verschijnen steeds prachtige recensies vanuit heel Europa, de één nog lovender dan de andere.

Voor zijn vorige plaat, geproduceerd door Erwin Musper, mocht ik een paar strijkarrangementen maken bij zijn liedjes. Heel erg leuk om te doen. Hij stuurt me een track met zang en gitaar, ik laad dat in in mijn notenschrijfprogramma Finale, even wat geemmer om hem goed te laten beginnen en hem in het juiste tempo te laten lopen, en daarna schrijven maar. Zeer inspirerend omdat je meteen eigenlijk het eindresultaat hoort. In tegenstelling tot Big Band instrumenten, klinken strijkers wel behoorlijk goed uit een “doosje”.

Natuurlijk moet ik tijdens het bedenken van de strijkerspartijen er steeds aan denken dat het gaat om een rockplaat. Een popplaat, waar de strijkers een bescheidenrol in moeten nemen. Vooral harmonisch is dat voor mij soms moeilijk. Af en toe heb ik de mooiste progressies en toevoegingen, maar die zijn niet bepaald stijlbewust. Een beetje vreemd als een rockplaat ineens jazzy gaat klinken als de strijkers gaan spelen.

Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. Deze weken wordt alles opgenomen in een studio inde Belgische Ardennen. Ook een inspirerend gegeven.

Scroll naar top