Opnames Hållsta Suite

Voor bijna iedere muzikant geldt dat het opnemen van muziek het mooiste en leukste is om te doen. In de studio telt elke noot, het wordt mooi geregistreerd dus het “blijft”. Muziek is vluchtig, tenzij je het opneemt.

Voor het opnemen van deze jazzsuite hebben we gekozen voor de Keystudios in Akkrum. Rogier Trampe heeft daar een muzikanten speeltuin, paradijs gemaakt. Op het industrieterrein van Akkrum heeft hij een pand helemaal ingericht tot topstudio. Met verschillende geweldig klinkende akoestische ruimtes. Waaronder 1 heel grote ruimte. Een prachtige vleugel, en het beste van het beste als het gaat om vintage buizen materiaal.

We hebben de hele dag gespeeld, het was hard werken. In totaal is de gehele suite 3x langs gekomen. Voor veel muzikanten, waaronder ik zelf, is het steeds een confrontatie om jezelf zo goed terug te horen. Alles moet natuurlijk spatzuiver en helemaal in time. Hoewel ongepast, lijkt een studio altijd de beste plek om aan je eigen spel te gaan twijfelen.

Maar ik heb alles al ingeladen in mijn eigen studio, Studio Steem, waar ik de eindmix zal gaan doen de komende maanden. En de vocaltracks zullen ook hier worden opgenomen. En het klinkt echt helemaal te gek, nu al. Iedereen is boven zichzelf uitgestegen. En zo hoort het ook. Zoals schaatsers een persoonlijk record moeten rijden tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar, zo moeten muzikanten zichzelf van de beste kant laten zien tijdens CD opnames.

Release najaar 2018.

Scroll naar top