Goede repetitie W2S

Wat is dat toch een fijn cluppie. Big Band Want2swing. Ik sta er al sinds april 2004 voor. En hoewel het natuurlijk niet altijd vanzelf gaat, vind ik toch dat deze band een enorm succes is. En dat succes zit wat mij betreft vooral in de werksfeer, de inzet van de muzikanten en de mogelijkheden die de band mij biedt om steeds de plannen uit te voeren. En, en dat is ook niet mis, de muzikale resultaten.

Gisteravond kwamen we voor het eerst weer bij elkaar sinds de drukke februari maand. (6 Optredens met “De Kinder Van Wees” en het eindexamen van Fabian) Een goed moment om stil te staan bij de voortreffelijke instelling van ieder bandlid, en de goede sfeer waarin we hebben gewerkt. Iemand ziek? De band springt in. Een van de leden doet examen? Ja we komen graag spelen, en zijn supertrots. Te weinig broodjes bij een maaltijd? Ok, dan gaan we wel even snacken.

Omdat we wat feesten gaan begeleiden de komende maanden moesten we weer eens door het hele repertoire. Liedjes die we lang niet hebben gespeeld, en die voor sommige bandleden zelfs helemaal nieuw zijn. Ancel Klooster b.v. zit 2 maanden bij de band op de belangrijkste kruk van het orkest. Hij is de drummer. Die had alles zo goed voorbereid, en las de muziek zo goed weg, dat ik hem wel wou omhelsen.

Maar het hele orkest speelde en zong erg goed. Ik had een nieuw arrangement gemaakt, de april FUPS, Dua Lipa IDGAF, die volgens mij erg moeilijk is. Dat had ik een paar uur voor de repetitie ook zo naar de band gecommuniceerd. M.a.w. een paar uur voor de repetitie op zondagavond krijg je een stuk als bandlid in je mailbox. Kijk er even naar, want dit is een moeilijke. Veel van de muzikanten en de zangsectie hadden er toch nog even naar gekeken, waardoor het stuk vrij behoorlijk kon worden doorgespeeld en gezongen. Lekker hoor, goed cluppie.

Scroll naar top