Filmen met een drone

Ik heb al vaker geschreven in dit blog over cultureel ondernemen, en wat dat van je vraagt. Terwijl muziekscholen dat soort termen bezigen als het gaat om collegae die moeten samenwerken en vooral zichtbaar zijn op facebook, weten professionele muzikanten dat er wel wat meer van je wordt gevraagd dan dat. Cultureel ondernemen in Nederland, in de lichte muziekbranche betekent heel veel zelf doen en kunnen. Terwijl middelgrote bedrijven met redelijke omzetten hun administratie uitbesteden, doen wij dat allemaal zelf. Websites maken, ontwikkelen en bijhouden doen we zelf. Tuurlijk, onze omzet is gewoon te laag om dat uit te besteden. Verder moet je heel breed inzetbaar zijn. Workshop hier, basles daar, arrangement voor dat orkest, compositie voor die band. Ook qua spelen moet je breed inzetbaar zijn. En, en dat vraagt de meeste inspanning, je moet zorgen dat je er toe doet. Met spannende projecten, mooie presentaties en goede concepten. Daarvoor moet je ver gaan. Je moet goede demo’s kunnen maken. Dus opnemen en mixen, in je eigen studio. Je moet tegenwoordig zelfs op video gebied je mannetje staan. Dus filmen, monteren enz. Voor de Hållsta Suite wil ik graag het publiek mee laten genieten met de de sensationele omgeving van Hållsta in Jämtland. We gaan dus tijdens de uitvoering van die suite beelden projecteren die ik eerst heb gefilmd. Ieder middelgroot bedrijf zou dat uitbesteden. Ik heb me verdiept in de mogelijkheden van droning. Dus filmen met een drone. Niet makkelijk, wel heel erg leuk. Mocht je dus niet van Big Band muziek houden, dan kan je altijd met oordoppen komen genieten van de prachtige beelden die ik hier deze week heb geschoten. Maar met de live muziek erbij is de beleving nog intenser. Help deze culturele ondernemers door een bezoek aan één van de 4 concerten. Dan doen we met zijn allen iets bijzonders.

Scroll naar top