De schoonheid van Hållsta gefilmd

De Hållsta Suite is genoemd naar het gehucht Hållsta in de gemeente Brunflo in Zweden. Ongeveer 20 km ten westen van de grote stad Östersund. Hållsta ligt aan de E14 en aan het Hållstasjön, een meer. Bij Hållsta gaat dat meertje over in een dam, en dan naar Hållstakvarn. Daar werd een eeuw geleden met water een molen (kvarn) aangedreven. Die molen staat er nog, maar is zeer vervallen, daardoor mooi rustiek. Om de bezoeker van de concerten mee te laten genieten van de winterse schoonheid van dit dorpje, hebben we de laatste kerst van een sneeuwscooter de prachtigste beelden geschoten van de omgeving. Met het geluk van een record sneeuwval zijn dat schitterende sprookjesachtige beelden geworden. Hoewel je met een sneeuwscooter diep de bossen in kan, zijn er natuurlijk nog steeds plekjes die we niet konden filmen. Bijvoorbeeld langs een stijle rots, of boven een niet bevroren beek. Daarom gaan we binnenkort weer naar Hållsta om die plekken te filmen met een drone.Ik ben heel nieuwsgierig naar de beelden die we op die manier kunnen schieten. Van al dat materiaal gaan we een film samenstellen, die we mee laten lopen met de Suite. Zo komt de concertbezoeker nog meer in de juiste sfeer, en kan die zich een beeld vormen van het prachtige gebied daar iets onder de poolcirkel.

Scroll naar top