Tweede repetitie Hållsta Suite

Terwijl we de eerste repetitie eigenlijk met z’n allen alleen maar hebben geroken aan de Suite, en hem dus eenmaal helemaal hebben doorgespeeld, gingen we gisteravond wat meer de diepte in. Fijn was te merken dat de band behoorlijk had gestudeerd deze week. Wat helemaal te gek was, was dat Will Jasper aanschoof. Will is een fenomeen op de tenorsax, en hij begon gister ook meteen met een wervelende solo op het eerste deel. Wat een toon en souplesse. Johan Boekema, inderdaad de eerste trompettist bij Big Band Want2swing, gaat ook meedoen en was er gister bij. Wat een aanwinst ook. Wat betreft de repetitie, we zijn gister tot maat 841 gekomen. Hard gewerkt, veel gespeeld, gepraat en uitgelegd. Volgende week verder, nog één week met topbassist Hans Lass. Daarna ga ik de baskruk bezetten, en wordt de repetitie dynamiek voor mij weer helemaal anders. Ook daar kijk ik naar uit.

Scroll naar top