Opnemen met Big Band Want2swing

Om iedere maand een recente hit uit te brengen met geluidskwaliteit draaibaar op de verschillende radiostations, moeten we natuurlijk zorgvuldig opnemen. Maar ook praktisch en pragmatisch. Een dure studio zou veel te kostbaar worden, en alles na elkaar inspelen is veels te tijdrovend. We hebben de oplossing gevonden in het opnemen multitrack (34 sporen) in onze oefenruimte. Belangrijk daarbij is dat we de overspraak tot een minimum beperken. En dat heeft weer gevolgen voor het speelcomfort. De drummer zit achter een grootscherm, en hoort de blazers, die in een andere zaal ook zo ver als mogelijk uit elkaar zitten nauwelijks en vertraagd. Voor Thomas Zeevalking was dat al min of meer routine, die had dat al zo vaak gedaan, dat hij stoïcijns zijn partij in hakte. Onze nieuwe drummer Ancel Klooster, moest er nog even aan wennen, maar had ook al snel in de gaten dat hij gewoon zijn partij er op moest knallen, en sat de rest dan wel volgde. En hij deed dat geweldig. Nu aan de slag met de edit en de mix, en daarna de vocalen opnemen. Veel werk, maar wel erg leuk en dankbaar. Want het resultaat mag er zijn, getuige de vele mooie reacties die we er altijd over krijgen.

Scroll naar top