Stageband Gala 400jaar RUG met Izaline Calister

Ik ken Izaline al erg lang. Midden jaren 90 waren we allebei aan het studeren aan het Prins Claus Conservatorium, kroegtijger en connecties met wederzijdse ega’s. Heel veel respect voor de manier waarop zij haar carri√©re heeft vorm gegeven. Vanaf het begin van haar landelijke doorbraak heb ik haar gevolgd. Izaline is naast een fantastische zangeres ook een zeer talentvolle componiste. Met “stijl eigen” moderne composities heeft ze ondertussen een zeer indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Van sommige van die prachtige stukken zijn big band arrangementen gemaakt, zodat we die ook konden spelen met haar. Complexe ritmische patronen waar een ritmesectie zich heerlijk in kan uitleven. De band was dan ook uitgebreid met percussionist Raphael Tahapary. Gelukkig is Izaline altijd in Groningen blijven wonen. Dat maakte de combi met de Stageband ook voor de hand liggend. Gisteravond mochten we met de¬†Stageband en Izaline “het bal” openen tijdens het enorme Gala ter viering van 400 jaar RUG. (Izaline en ik zijn allebei alumni van de RUG) Spannende keus overigens op een feest waar voor de rest heel veel DJ geweld was.

Scroll naar top