Veel publiciteit met Anne-Lie Persson

Tja, dan lees je in de krant dat alle bandjes tijdens Eurosonic gratis optreden, omdat ze denken dat de doorbraak in Groningen te realiseren is. Ik heb zelfs gehoord dat sommige bandjes geld betalen om maar op een bepaald podium te mogen spelen. Dat is natuurlijk niet goed. Heel de provincie Groningen en met name de stad profiteert van het festival. Volle hotels veel horeca gasten en vooral naamsbekendheid voor de stad. Waarom moeten dan de muzikanten (die echt niet overladen zijn met geld) bijna principieel voor niks spelen. Onbegrijpelijk. De stad en het stadsbestuur zouden zich werkelijk moeten schamen.

Waar verder niemand iets aan verdiende, alleen misschien Anne-Lie via de Buma, was de gratis publiciteit die wij pakten met het spelen in CafĂ© Martini van RTV Noord. Super relaxt sfeertje (ondanks alle demonstraties van boze “gas beving” Groningers tijdens de uitzending) en veel luisteraars blijkens de vele reacties via de social media. Waarschijnlijk meer publiciteit dan vele bandjes die in de stad actief waren. Die kunnen de autorit terug naar Polen, Letland of Oostenrijk gewoon zelf betalen en zullen zich misschien maandag nog eens achter de oren krabben.

Scroll naar top