CD opnemen met de Stageband

Ik zit bij de Stageband om op hoog niveau contrabas te kunnen spelen. De stageband speelt contemporary jazzmuziek van de grote (lees moeilijke) componisten. Door de enorme aanwas van grote talenten van het Prins Claus Conservatorium is het niveau altijd behoorlijk uitdagend. Dat bleek ook weer vorig weekend tijdens de opnames van de nieuwe CD. Zeer confronterend om deze moeilijke muziek zo goed te moeten spelen dat het CD-waardig is. Als bassist kan je je in sommige moeilijke passages nogal eens “verstoppen”. Handig om de moeilijk frases heen spelen lukt echter niet in de studio. Daar hoor je alles en is iedere foute noot er één teveel. Was dus een prachtige challenge in de jazzy-entourage van de studio van Hans Wijnbergen in Harlingen, waar ik enorm van heb genoten. Leuk is dat deze hele CD is geschreven door leden van de band zelf. Dus Groningse eigentijdse jazz, op het hoogst mogelijke niveau. Erg fijn dat ik deel uit mag maken van zo’n inspirerende club ambitieuze muzikanten. Volgens mij wordt het een heel bijzondere CD. Zelf heb ik er een meer dan 10 minuten durende compositie voor geschreven. “Björn Bajs”.

Scroll naar top