Muziek als grote hobby

Ja, ik verdien geld met het maken van muziek. Dat is natuurlijk te gek, maar moet in mijn visie nooit het uitgangspunt zijn. Wat is begonnen als hobby  zeg maar gerust passie, moet natuurlijk altijd een hobby blijven. Daarom vind ik het belangrijk om muziek projecten te blijven doen naast mijn commerciële bezigheden, dingen die me uitdagen en inspireren. Dus deed ik Soul Vaccination, Want2swing, speel ik met de band van Anne-Lie en (de duurste van alle hobby’s) speel ik in de Stageband. Met de leden van de ritmesectie van de Stageband heb ik een zeer speciale band. Ik ben de ouwe tractor van deze “jonge honden” ritmesectie. Met de afronding van het conservatorium eindexamen van Bas Hortink afgelopen woensdagavond 26 Juni, heb ik op alle examens gespeeld van deze grote talenten. En ik vind het  een hele eer, dat zij mij daarvoor hebben gevraagd. Dat ik niet de enigste ben die het talent van deze “youngsters” erkent, blijkt wel uit de cijfers die ze alle drie kregen. Zowel Tony, Alexander als Bas kregen een 9. Dat maakt de ritmesectie cirkel rond, want precies 20 jaar eerder scoorde ik ook een 9. Op zowel het contrabas als het basgitaar gedeelte. Met Bas speelden we naast de stukken van de Stageband, ook een paar stukken met kleinere bezettingen. Bas speelde fantastisch, eigenlijk kookte het hele examen. Letterlijk en figuurlijk. 🙂

Scroll naar top