2 Arrangementen gemaakt voor Noordpool met Rapper Fresku

Noordpool Orkest

Jemig wat geniet ik daarvan. Schrijven voor het prachtige Noordpool orkest. In eerste instantie had ik meer de neiging om dat kwaliteits orkest technisch heel moeilijke stukken te laten spelen. Het zijn immers allemaal topmusici. Maar naarmate ik meer voor ze heb geschreven ga ik de laatste arrangementen steeds meer voor de sound van het orkest. Spannende combinatie met dempers en spannende liggingen. Schrijven voor een rapper zet je natuurlijk ook weer voor de (gebruikelijke) schrijvers dilemma’s. Bij rappers gaat het om “the beat”, waardoor het soms harmonisch wat mager is. De eerst arrangeer stuip is dan om veel “andere” akkoorden te bedenken en het geheel te re-harmoniseren. Maar dat kan ten koste gaan van de balans van het liedje tussen de beat en de rapper. Er moeten wel 42 man aan het werk. Creatief zijn is dan belangrijk. Mooie melodie├źn die telkens in een andere orkest-groep terug keert. Ach, ga maar luisteren. Ze treden zaterdag a.s. 1 Juni op in de nacht van het talent in Groningen.

Scroll naar top