Arranging Scale’s in Progres

Jaren geleden (2004) mocht ik al eens een liedje van de bekende Friese troubadour Piter Wilkens arrangeren voor het NNO. Ik kreeg toen van hem een liedje wat hij had ingespeeld met alleen gitaar. Zeer eenvoudig en grappig liedje over Diekscheep. (Dijk schapen) Omdat het liedje uit 3 akkoorden bestond ben ik toen onmiddelijk gaan “re-harmoniseren” met een ¬†(overigens prachtige) jazzy benadering als resultaat. Toch vond ik na afloop dat ik het liedje en de zanger zelf geen recht had gedaan met die benadering. Arrangementen kunnen nog zo mooi zijn, het moet uiteindelijk wel passen bij de stijl van de zanger en componist. Ik heb Piter verder gevolgd (ook al omdat hij in 2009 enkele duetten met Anne-Lie op CD zette) en kreeg afgelopen December de kans om nogmaals een arrangement voor hem te maken. Weer een eenvoudig maar prachtig liedje. Ik ben vanaf de eerste noot bezig geweest om dicht bij het profiel van het liedje te blijven, en de zanger en het liedje volledig tot zijn recht te laten komen, met uiteraard gebruik maken van alle ¬†klanken van het prachtige Noordpool Orkest. Volgens mij is dat aardig gelukt. Luister maar eens:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=4FfJrRZU77E&feature=youtu.be

Scroll naar top