Alles “Uut de kop”

Tja, je gaat ergens voor of je gaat er niet voor. Voor de CD van Anne-Lie Persson ben ik helemaal gegaan, en als je ergens helemaal voor gaat, dan ga je tot het naatje. Voor mij betekent dat o.a. dat ik alle liedjes van de CD + de liedjes die we tijdens concerten extra spelen uit mijn hoofd wil spelen. Dat klinkt misschien eenvoudiger dan het is. Probleem is dat we dat originele repertoire (nog) niet zo vaak gespeeld hebben. Dus de vanzelfsprekende muzikale intuïtie is nog niet optimaal ontwikkeld. Gevolg is vele studie uren, wat ik overigens met veel genoegen doe. Daardoor wordt de technische beheersing van de liedjes ook beter. En het rendeert, want gister tijdens het concert in “café de Kroeg” in Arnhem kwam de rust in de liedjes en de routine. Dat is belangrijk en bijzonder want het is wel eigen werk van Anne-Lie. Nu maar veel optreden met deze liedjes het komende jaar zodat alle tijd en inspanning ergens voor heeft gediend.

Scroll naar top