Meespelen met Musical “Wicked”

Wow, dat was echt kicken. Ieder jaar probeer ik, naast allerlei optredens, schrijfwerk en lesgeven,  mee te doen met een “theater productie”. Dat is gezien de huidige crisis met name ook in theaterland geen sinecure. Gelukkig is het ook dit jaar weer gelukt met de zeer prestigieuze musical “Wicked”. (Met dank aan goede vriend Johannes Adema)  Wicked wordt door kenners omschreven als één van de moeilijkste musicals die er bestaat. “Wicked” is dit jaar de vaste musical van het Circustheater in Scheveningen. Na weken studie had ik gister mijn persoonlijke premiere. Heel spannend, want deze musical doet een enorm beroep op al mijn kwaliteiten. Sowieso veel contrabas spelen (met name ook veel strijken), basgitaar en fretless bas spelen. Maar ook het spelen met dirigent is heel belangrijk. En natuurlijk goed “lezen”. Het is uiteindelijk bijna 2,5 uur muziek dus een heel boekwerk met noten (geen akkoorden). Het leuke van invallen in zo’n musical is dat je geen repetitie vooraf hebt. De eerst noot die ik samen met het 14 koppige orkest speelde was voor een vol Circustheater. Spannend? “Ik dacht het wel”. Maar iedereen was zeer tevreden. Zelf vind ik wel dat het beter moet, dat gaan we dan a.s. weekend doen, als ik de show weer 2x ga spelen.

Scroll naar top