Meedoen met een strijkorkest

Hoewel ik mijn contrabas voornamelijk gebruik als jazzbass, is het natuurlijk ook een heel goed klassiek instrument. Zijn vorige functie was nl in het Gelders Orkest. Dat heeft mij de laatste jaren ook aardig gestimuleerd om het strijken weer een beetje op te pakken. Ook al omdat er in de musicals “Ciske de Rat”en vooral ook “Urine Town” veel strijkwerk gevraagd werd. Mijn oog was ook al eens gevallen op enkele “strijk audities” hier in het Noorden, zodat ik mijn contrabas de kans kon geven zijn oude functie te herbeleven. (Hij is erg blij met zijn nieuwe jazztaak, maar mist zijn klassieke achtergrond soms). En toen belde Martin Oosterwijk of ik mee kon spelen in de strijksectie van zijn prachtige Scala HGJ Orkest. Superleuk. Ik heb genoten. (Hoewel ik af en toe wel jaloers was op Nico Staal, die de “echte” basplek voor zijn rekening nam)

Scroll naar top